Board-a-match, hoe werkt dat?

Je ziet het bij bridge niet heel vaak voorbij komen, board-a-match ofwel BAM. Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet heel ingewikkeld. Je slaat elk spel dat je gespeeld hebt direct uit, waardoor er drie mogelijk uitslagen zijn: je hebt het beter of slechter gedaan dan je tegenstanders aan een andere tafel, of even goed (slecht).

Op IntoBridge.com zie je met welke tegenstander je gaat uitslaan. Die verschijnt al in beeld voordat het bieden begint. Wanneer je de stijl van deze tegenstander kent, kun je daar uiteraard bij zowel het bieden als het spelen rekening mee houden. Soms moet je daardoor een afwijkende speelwijze kiezen in een poging van hem te winnen. Of dat op onderstaand spel ook het geval is, laat ik even in het midden.

Je speelt tegen Milorad Jadorević, een Servische speler en de huidige nummer 2 van de ranglijst. Hij zit ongetwijfeld ook in 4heart icon. West komt uit met diamond icon4 (1e,3e,5e). Er kan je niet heel veel gebeuren in 4heart icon, maar misschien moet je wel een overslag halen om niet te verliezen. Hoe ga je spelen?

Kijk op het YouTube kanaal van IMP hoe het mij verging.